‘Noora’s dwaling’ op 23 januari 2013 in Permeke Bibliotheek Antwerpen

Noora klein

Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen en Behoud de Begeerte stellen op 23 januari 2013 om 20.00 u de nieuwe roman Noora’s dwaling voor in het Auditorium Permeke Bibliotheek, De Coninckplein, 2060 Antwerpen. Klara-presentator Kurt Van Eeghem leidt het boek in en interviewt de auteur.  

“Gie Bogaert maakt er een beeldschoon verhaal van dat vaak pijn doet, maar ook troost en verrast. Een boek dat door de pure schoonheid ervan nog heel lang blijft plakken.” ★★★★½ Joke Spaey in Feeling

“Noora’s Dwaling is een geslepen meditatie over identiteit en hoe elk mensenleven uit wisselvalligheden wordt gekneed, gecomponeerd met de precisie, souplesse, en sublieme melancholie van een Schubert-octet. Een octet waarin één stem ontbreekt, en het is de lezers fascinerende taak met deze afwezigheid aan de slag te gaan — om uit het zevenvoudig samenspel van klaagzang en gejubel  het rijke timbre van Noora te reconstrueren. ‘Noora’s Dwaling’ is Bogaerts ‘Der Tod und das Mädchen’, en ook wel zijn ‘Kersentuin’; een boek met zulke rijkdom is de lezers profijt.” Paul Verhaeghen, auteur van ‘Omega Minor’.

‘Ik heb me een doorsnee mensenleven nooit voorgesteld als een winterwandeling op een bevroren vijver, maar Gie Bogaert heeft mijn ogen geopend. Iedereen, iedereen kan er op een kwade dag gewoon doorzakken. Vraag je alvast af wie jouw verhaal dan kan vertellen. En welk verhaal dat dan wordt. Denk daar maar eens goed over na. En lees dit boek.” Freek Braeckman, VRT – Café Corsari.

ad_505

Plaats een reactie