Luchtgezichten ook geportretteerd in Bladwijzer (RTV-Knack/Boekenburen). Cutting Edge en 8weekly erg lovend.

In de nieuwste aflevering van Bladwijzer (RTV) praat Gie Bogaert over Luchtgezichten. ‘Een boek om kippenvel van te krijgen,’ vindt presentatrice Katrien Lodewyckx.

U kan de aflevering hier bekijken of op de de boekensite van Knack.be/Boekenburen.

Verder recenseerden Cutting Edge en 8weekly het boek zeer lovend:

Hartverscheurend tot op de vierkante centimeter. Adembenemend mooi. Tot tranen toe roerend. Dat is het genre kwalificaties dat toepasbaar is op ‘Luchtgezichten’, de nieuwste roman van Gie Bogaert (1958). Of hoe klein opgezette verhalen grootse vertellingen kunnen zijn. (…) Bogaert stáát er, met een pen die balanceert tussen beknopt proza en evenwichtige poëtische toetsen. De enige manier om dit meesterwerk te leren kennen, is het te lezen. En nog eens. En nog eens. En nog eens. Cutting Edge.

(Bogaerts) proza is doorspekt van wonderschoon gevormde zinnen, gevuld met prachtige woorden. Waar vind je nog woorden als: weifelkinderen, geheugenfoto en natuurlijk ‘luchtgezichten’? Net als zijn eerdere werk staat Luchtgezichten vol fraai verwoorde beschrijvingen. (…) De onbeantwoorde liefde wordt pijnlijk mooi in beeld gebracht. De dramatiek van het stilzwijgen en het hunkeren is voldoende om van Luchtgezichten een wonderschoon relaas te maken over een relatie. 8weekly.

De volledige recensies vindt u hier: http://www.cuttingedge.be/boekenstrips/gie-bogaert-luchtgezichten – en hier.

 

Plaats een reactie